Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ђурић: Извинио сам се новинарима због недоласка у Јањево; Новинари: Нисмо добили образложење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 12. 2015.

Извор: УНС

Ђурић: Извинио сам се новинарима због недоласка у Јањево; Новинари: Нисмо добили образложење

Новинари српских редакција на Косову и Метохији чекали су данас у Јањеву долазак директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, ради обећаних изјава у вези са Заједницом српских општина и одлуком Установног суда Косова. Након више од сат времена чекања на хладноћи, новинари су отишли, а УНС је заједно са ДНКиМ, протестовао због Ђурићевог „понижавајућег односа према новинарима српских редакција на Косову“ имајући у виду и то да су албанске колеге већ имале прилику да добију изјаве од овог функционера на синоћњем пријему приређеном само за њих.

 

“Није тачно да новинарима српских редакција на Косову нисам желео да дам изјаву. Био сам од стране косовске полиције спречен да дођем до Јањева. Чекао сам више од сат времена да ми албански полицајци омогуће кретање и зато је новинарима јављано да стижем. Нажалост, када је било коначно јасно да не могу да кренем ка Јањеву, јављено им је да нећу доћи”, рекао је УНС-у директор Канцелерије за Косово и Метохију Марко Ђурић реагујући на данашње саопштење УНС-а и ДНКиМ-а и додао да сматра да су “саопштење писали злонамерни појединци који покушавају да инструментализују УНС”.

Посета Ђурића Јањеву била је најављена за јутрос у 10.30.

Дописник Танјуга са Косова и Метохије ЖељкоТврдишић УНС-у је рекао да му је представник за јавност Марка Ђурића око 11 сати јавио да су кренули ка Јањеву.

„После пет минута јављено ми је да чекају пратњу. У 11.45 ми је послата порука 'Идите, не вреди више чекати. Извините много. Није до нас'. Нисмо добили образложење зашто неће доћи“, рекао је Тврдишић.

Новинарка Медија центра Бојана Трајковић рекла је УНС-у да је “представник Марка Ђурића са новинарима комуницирао преко колеге, дописника Танјуга, и да им је прво јављено да Ђурићу још увек није обезбеђена пратња и да ће каснити”.

“Након скоро два сата чекања, замолили смо колегу из Танјуга да поново провери када Ђурић стиже, на шта му је одговорено да неће стићи и да се извињава новинарима, без образложења”, рекла је УНС-у Трајковић.

УНС и ДНКиМ од Канцеларије за Косово и Метохију и њеног директора Марка Ђурића у протесту су тражили извињење новинарима српских редакција, као и објашњење за недолазак.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси