Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Награде УНС-а: Ђорђу Малавразићу Награда за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 12. 2015.

Извор: УНС

Награде УНС-а: Ђорђу Малавразићу Награда за животно дело

Удружење новинара Србије (УНС) доделило је данас новинарске награде за 2015. годину. Награда за животно дело припала је бившем главном уреднику Другог програма Радио Београда Ђорђу Малавразићу. Добитник награде за уређивање „Димитрије Давидовић” је главни уредник “Недељникa” Вељко Лалић. Награду “Лаза Костић” за репортажу добио је новинар Радио-телевизије Србије Бранко Станковић за репортажу “Дубина злочина”.

Добитник награде „Лаза Костић” у категорији вест и извештај је новинар листа “Данас” Бојан Цвејић, за извештавање о броју запослених у државној управи.

Златну повељу за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развој новинарске организације добила је новинарка приштинског „Јединства“ Рада Комазец.

Награде “Лаза Костић” за фотографију и карикатуру/сатиру, „Богдан Тирнанић“ за коментар или колумну, као и Специјална награда за публицистику „Жика М. Јовановић“ ове године нису додељене.

Чланови жирија били су Љиљана Смајловић, Живорад Николић, Михаило Меденица, Слободан Раковић, Бранко Веселиновић, Мухарем Баздуљ, Зоран Станојевић, Љиљана Ментус, Мирјана Чекеревац и Ержика Пап Рељин.

Награде ће бити уручене на Дан УНС-а, у уторак, 22. децембра у 14 сати, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/III. Том приликом биће први пут уручена и УНС-ова награда за борбеност у новинарском изражавању „Александар Тијанић“ новинарки „Политике“ Јелени Попадић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси