Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Око 200 радника РТП-а наставиће са радом у оквиру Мреже српских медија на КиМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 11. 2009.

Извор: КиМ Радио

Око 200 радника РТП-а наставиће са радом у оквиру Мреже српских медија на КиМ

Две стотине радника Радио телевизије Приштина (РТП) требало би да настави са професионалним радом у оквиру Мреже српских медија на Косову и Метохији, закључено је на данашњем састанку одржаном између директора јавног сервиса Србије Александра Тијанића и радника РТП-а у Косовској Митровици, преноси Радио Контакт из Косовске Митровице.



Директор РТС-а Александар Тијанић изјавио је да ће две стотине радника РТП-а наставити са професионалним радом у оквиру Мреже српских медија на Косову.

“ Ја се надам да ћемо из једне ситуације која је изгледала јако тешка и врло сложена за око 280 људи из Радио телевизије Приштина, ипак изаћи са једним планом који ће оставити у једној врсти професионалног односа скоро две стотине људи", рекао је Тијанић.

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије упозорило је раднике Радио телевизије Пришина да од чврстине става људи много тога зависи. Ни РТС, ни Влада Србије, ни Министарство за Косово и Метохију неће овај проблем решити уколико јасно не буде профилисан став шта ће се десити са Вашом кућом, казао је члан Савета Радио-дифузне агенције за Косово и Метохију, Живојин Ракочевић.

” Немојте бити део буџетске, већ будите део медијске заједнице и изборите се за независност. То је порука овоме што се планира да се уради сада. Јасно је да се само са савршеним, озбиљним планом у овом тренутку са радницима телевизије Приштине нешто може урадити. То подразумева озбиљне адвокате, озбиљан менаџмент, то подразумева озбиљна програмска улагања и озбиљне промене које се морају десити”, казао је Ракочевић.

На данашњем састанку разговарало се о и социјалном програму и будућој мрежи српских медија на Космету у којој би требало да се интегрише и рад Телевизије Приштина. Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић изјавио је раније да ће Министарство за Косово и Метохију у зависности од расположивих средстава, помоћи и остале српске медије како би опстали, јер је њихова улога у информисању српске заједнице од изузетног значаја.

Преузето са http://www.radiokim.net/Oko-200-radnika-RTP-a-nastavice-sa-radom-u-okviru-Mreze-srpskih-medija-na-KiM-5093-vest.htm

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси