Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уручена награда Милици Кузманов за најбољи студентски прилог
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 12. 2015.

Уручена награда Милици Кузманов за најбољи студентски прилог

Уредник сајта "Комшијске новости" Валентин Мик данас је у Удружењу новинара Србије уручио награду студенткињи новинарства Милици Кузманов, победници Конкурса за најбољи прилог о суживоту у мултиетничким срединама.

 

Студенткиња четврте године Одсека за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду Милица Кузманов и сарадница РТВ-а победила је са репортажом “Најбољи сладолед у Жабљу“.

На Конкурс УНС-а и сајта Комшијске новости могли су се пријавити студенти новинарства и млади новинари са прилозима о примерима добре праксе из суживота у мултиетничким срединама.

“Репортажу сам радила за један предмет на факултету па сам одлучила да се пријавим на овај Конкурс. Пореклом сам из Жабља и зато сам се определила да пишем о породици Азизи која није превише дружељубива, иако годинама живе у Жабљу. Порука моје репортаже и награде коју сам добила за њу је да ми као већина треба да будемо отворени према мањинама како би се прилагодили и уклопили у суживот“, каже Милица.

Конкурс је спроведен у оквиру пројекта “Комшијске новости - сервис добрих вести“ чији је циљ разбијање предрасуда и стереотипа у извештавању о националним мањинама и подстицање младих новинара да пишу о примерима добре праксе.

УНС-ов жири у саставу Валентин Мик (председник), Весна Масаловић и Кристина Ковач једногласно је одлучио да од седам радова пристиглих на конкурс награда припадне Милици Кузманов.

„Био сам импресиониран Миличиним радом узимајући у обзир тематику и стил писања. Напоменуо бих да нам је драго што су се студенти јавили и учествовали на Конкурсу, што потврђује да постојање сајта Комшијске новости има смисао и надам се да ће млади људи почети да пишу и шаљу нам редовно информације из својих градова, а не само учествовати на конкурсима“, рекао је Мик.

Победници Конкурса додељена је захвалница и новчана награда у износу од 15.000 динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси