Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сусрети новинара дијаспоре у пролеће 2009
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 10. 2008.

Сусрети новинара дијаспоре у пролеће 2009

Државни секретар за дијаспору Миодраг Јакшић састао се данас, 28. октобра 2008. године, у Министарству за дијаспору са председником Удружења новинара Србије Нином Брајовићем, поводом организовања другог сусрета „Медији у дијаспори, медији за дијаспору“ у пролеће 2009. године.

Договорено је да сусрети новинара из дијаспоре, који су први пут одржани децембра 2007, постану традиционални, и да се наредна конференција „Медији у дијаспори, медији за дијаспору“ организује у првој половини наредне године.

Министарство за дијаспору и УНС ће до тада припремити пројекат који ће омогућити да сусрети новинара из матице и расејања буду садржајнији и одговоре потребама новинара који живе и раде у расејању.

На иницијативу Министарства за дијаспору УНС је донео одлуку о формирању посебне секције новинара који живе и раде у медијима широм света.

У том циљу УНС је анкетирао више од 50 медија из дијаспоре и добио подршку новинара и медија за оснивање овакве секције. УНС планира да на новом порталу, који ће бити покренут у новембру ове године, отвори и једну страну која ће служити новинарима из дијаспоре за међусобну и размену информација са матицом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси