Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Предлог измена и допуна Статута УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 11. 2015.

Извор: УНС

Предлог измена и допуна Статута УНС-а

На основу члана 96. Статута Удружења новинара Србије (УНС), Управа УНС-а је на седници одржаној 19. новембра 2015. године утврдила Предлог измена и допуна Статута који можете погледати у прилогу. Усвајање Предлога измена и допуна Статута биће на Дневном реду Скупштине УНС-а 22. децембра 2015. године.

Статут УНС-а погледајте овде.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

20.11.

2015.

СЛОБОДАН ЋУК [нерегистровани] у 19:55

ШТО СЕ ГРБО РОДИ....

Доношењем овог (важећег) Статута у Брзећу, дискриминисани су чланова УНС поделом на на три групе: редовни, придружени и приправни чланови. Сада, а вероватно и убудуће, сва права имаће једино редовни чланови (они су редовни само због воље тадашње врхушке из УНС и ...), који међу редовне (раније су били само чланови), не убрајају пензионисане новинаре и ако и они као и "редовни" своју егзистенцију остварују од новинарског рада (претходног), што је један од услова да новинар буде "редован" члан УНС.
То је део разлога што предлажем измене Статута, а које неће бити ни узете у рематрање, јер је ИО већ донео своје предлоге измена Статута, на које по Статуту, чланови више не могу да утичу?
Ипак, поново ћу предложити као и у Брзећу да се из Статута избаце дискриминаторске одредбе и поделе чланова УНС.
Предлажем: да се у члану 12 брише став 2 ; да се члан 13 брише и гласи: " Чланови УНС једнаки су у правима и обавезама"; да се брише члан члан 18, а члан 19 постане члан 18 и гласи: Чланови УНС имају право да бирају и буду бирани у све органе УНС и као представници .... наставак као у члану 19, с тим, што се последње две реченице бришу; да се сви наредни чланови смањују се за један редни број због брисања члана 18.
Можда и не буде као у наслову!?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси