Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уручене Новинарске награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 10. 2015.

Аутор: М.И. Извор: УНС

Уручене Новинарске награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ)

Данас су у Прес центру Удружења новинара Србије (УНС) уручене Новинарске награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) Радојки Николић, Живку Перишићу и Душану Давидовићу. Награде им је уручио председник Савеза новинара Србије и Црне Горе Саво Греговић.

Награда за животно дело додељује се за укупан рад у новинарству и састоји се од дипломе и златног прстена.

По уручењу, добитници награда захвалили су се жирију и истакли да је награда која се добије од својих колега највеће признање у животу једног новинара.

Радојка Николић изјавила је за УНС да је пријатно изненађена наградом јер је није очекивала и да је ово најдража, али уједно и најтежа награда пошто долази од колега, односно најтеже је добити с обзиром на таштину и сујету која постоји у новинарском свету. Радојка је додала и да ће и даље наставити да ради и ствара јер може још много тога да уради.

„Осећам се поносним и срећним зато што сам добио највеће признање које један новинар може да добије, а то је награда од својих колега. Иако сам у пензији, и даље ћу наставити да се бавим новинарством и борим за промену социјалног и професионалног статуса новинарске професије“, рекао је за УНС  Живко Перишић.

Душан Давидовић изјавио је за УНС да је за њега ово најдража награда јер је додељена заједнички од Удружења новинара Србије и Удружења новинара Црне Горе, а са њом је заокружен његов целокупни радни век, а представља му и охрабрење да и даље настави са радом.

Подсећамо, овогодишње добитнике Новинарске награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) прогласио је већином гласова жири у саставу: Миодраг Трипковић (председник жирија), Петар Јеремић и Батић Бачевић.

 

 

 

 

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

30.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:55

Bravo

Bravo za Petra Jeremica koji je zaprska u svakoj corbi, tako je i zaprzio i ovu svojim gornjemilanovcaninom. Dokle brate, dokle?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси