Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону 23. октобра у Прес центру УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 10. 2015.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону 23. октобра у Прес центру УНС-а

Конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону, коју организују Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Удружење новинара Србије, биће одржана 23. октобра у Прес центру УНС-а у Београду (Кнез Михаилова 6/III). Конференција ће бити посвећена пројектном суфинансирању медија дијаспоре и региона, преласку штампаних издања на онлајн платформе и могућим моделима финансирања медија.

Учеснике конференције поздравиће министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић и председница УНС-а Љиљана Смајловић.

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић, заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Миодраг Линта, представница Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Николина Милатовић Поповић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић говориће о искуствима и изазовима конкурса за суфинансирање медија дијаспоре и региона.

О преласку штампаних издања на онлајн платформе и могућим моделима финансирања онлајн медија дијаспоре, као и подршци из матице и могућим видовима сарадње, говориће координатор УНС-ове школе ВебНовинар Марко Недељковић и уредници и новинари медија из дијаспоре и региона.

У последњој сесији конференције, представница Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Милена Бановић и Министарства културе и информисања Борка Рајшић говориће о финансирању организација цивилног друштва – припадника српске заједнице из региона и дијаспоре и смерницма за писање пројеката за конкурс за суфинансирање које расписује Министарство културе и информисања.

Конференција ће бити преношена уживо (Web TV и Twitter - #dijasporamediji2015).

Шесту конференцију новинара и медија дијаспоре подржава Министарство културе и информисања.

Агенда догађаја налази се у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси