Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Награда за животно дело Раши Попову, Рајку Павићевићу и Браниславу Радуновићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 10. 2009.

Награда за животно дело Раши Попову, Рајку Павићевићу и Браниславу Радуновићу


Удружење новинара Србије обавештава јавност да су овогодишњи добитници традиционалне Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе Раша Попов, Рајко Павићевић и Бранислав Радуновић.

Жири који је доделио награде су чинили: Милош Бато Милатовић (председник), Светозар Тадић, Влада Радомировић, Саво Греговић и Мијо Бошковић.

Раша Попов је новинарством почео да се бави у новосадском „Дневнику“, радио је у информативном и научном програму Телевизије Београд. Млађе генерације памте га по живописном лику Раше проналазача у култној тв серији „Фазони и форе“. У образложењу награде стоји да је Раша Попов информатор и просветитељ и да је својим радом посведочио да новинар има мисију.

Рајко Павићевић је један од оснивача и вишегодишњи уредник студентског радио програма Индекса 202, на таласима Београда 202. Био је новинар и уредник у „Студенту“, главни и одговорни уредник Телевизије Титоград (данас РТВ Црне Горе).
Уз новинарски и педагошки рад, припада му и часно место у борби за аутономност професије, истакао је жири.

Бранислав Радуновић новинарством је почео да се бави у „Студенту“, а наставио је у подгоричкој „Побједи“. Четири деценије писао је о привредним кретањима у Црној Гори и Југославији.

Савез новинара Србије и Црне Горе, као регионалну новинарску асоцијацију чине Удружење новинара Србије и Удружење новинара Црне Горе.

Награде ће бити уручене сутра, 29. октобра, у 11 сати, у великој сали УНС-а, Ресавска 28/I.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси