Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Косовска полиција забранила рад новинарима Регионалне агенције „ЈУГпрес“ на прелазу Мутиводе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 09. 2015.

Аутор: Данило Коцић Извор: УНС

Косовска полиција забранила рад новинарима Регионалне агенције „ЈУГпрес“ на прелазу Мутиводе

Припадници косовске полиције забранили су јуче, на прелазу Мутиводе, екипи Регионалне информативна агенције ЈУГпрес да узме изјаве од грађана Албанаца који су сатима чекали да уђу на територију Медвеђе.

 

„Припадници граничне полиције су дозволили екипи ЈУГпреса да сниме „покривалицу“, неколико кадрова људи који стоје поред својих возила на прелазу са косовске стране. Када је професор Мемет Јашари, један од Албанаца који су сатима чекали да пређу административну линију, рекао да жели да буде снимљен камером ЈУГпреса, полицајци најпре нису имали ништа против, а затим су рекли да не могу да се снимају изјаве“, истиче Љиљана Стојановић новинар-уредник Агенције ЈУГпрес.

На питање новинара ЈУГпреса зашто одједном забрањују рад новинара, одговорили су да је то „наређење одозго“. Екипа ЈУГпреса се при уласку  на тероторију Косова уредно легитимисала, као што је то учинила и са српске стране административне линије.

„Када смо позвали заменика портпарола косовске полиције Даута Хоџу да би добили објашњење зашто нам је забрањено узимање изјава од људи који сатима чекају на прелазу, рекао је да говори само албански и енглески и да српски није разумео“, наводи Стојановићева.

Редакција ЈУГпрес-а је о овом догађају обавестила канцеларију ОЕБС-а у Бујановцу а обавестиће и друге домаће, косовске и међународне органе. До сада, како истичу у овој агенцији, никада нису имале проблеме да обављају новинарски посао на Косову и Метихији.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси