Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари посетили Руско-српски хуманитарни центар који ће помагати у збрињавању миграната
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 08. 2015.

Извор: УНС

Новинари посетили Руско-српски хуманитарни центар који ће помагати у збрињавању миграната

Новинари из Србије, Црне Горе и Русије посетили су данас Руско-српски хуманитарни центар у Нишу који је основан ради пружања помоћи земљама Балкана у ванредним ситуацијама. Центар је основан 2012. године и до сада је пружао значајну помоћ за време прошлогодишњих поплава у земљама региона, гашења пожара и других елементарних непогода у Србији, Хрватској, Македонији, Босни и Херцеговини и Словенији.

 

 

Центар који поседује авијацијску и ватрогасно-спасилачку групу, одред за хуманитарно разминирање, као и материјално-техничка средства за збрињавање становништва у случају елементарних непогода (шатори, цистерне за воду...) ангажоваће се, како је рекао руководилац Виктор Сафјанов, на пружању помоћи и збрињавању миграната који су кренули ка земљама ЕУ, а налазе се у Србији.

Сафјанов је рекао да ће ту помоћ имати мигранти који се налазе на југу, али и на северу Србије.

Центар је у могућности да са својом опремом, сазнали су данас новинари, направи комплетан привремени смештај за 15.000 људи.

У посети Руско-српском хуманитарном центру у Нишу било је двадесетак новинара београдских, нишких и подгоричких редакција. 

Новинари и представници Центра положили су цвеће на споменик совјетским војницима који су у новембру 1944. године погинули у савезничком, односно америчком бомбардовању Ниша и околине пред крај II светског рата.

Споменик страдалим совјетским борцима против фашизма налази се поред спомен парка Црвени крст у Нишу.

Посету Центру су организовали Савез новинара Русије уз помоћ Удружења новинара Србије.

 

Фото: Дејан Пешић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси