Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Заступница државе у Новостима Тамара Стојчевић: Следи продаја Спорта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 07. 2015.

Аутор: М.И. Извор: УНС

Заступница државе у Новостима Тамара Стојчевић: Следи продаја Спорта

На ванредној Скупштини акционара Компаније „Новости“ за мање од месец дана од негативне одлуке са редовне Скупштине, држава је заједно са другим акционарима, међу којима већински пакет имају компаније Милана Бека, одлучила да прода дневни лист „Спорт“.

 

 

УНС је безуспешно покушавао да добије одговоре од заступнице државног капитала Тамаре Стојчевић уочи ванредне Скуштине одржане 20. јула, али смо данас, на нова питања која смо послали пошто је одлучивање завршено, добили одговоре, електронском поштом. 

На ванредној Скупштини заступница државног капитала Тамара Стојчевић поново је изабрана на место председнице Скупштине акционара Новости.

Зашто је Скупштина акционара променила одлуку по питању продаје дневног листа „Спорт“ с обзиром на то да није усвојена на редовној, а усвојена је на ванредној скупштини акционара одржаној 20. јула?

Скупштина акционара НИД Компаније „Новости“ а.д. на редовној годишњој седници одржаној 26. јуна 2015. године, једногласно је одбила предлог Одлуке о закључењу Уговора о купопродаји јавног гласила „Спорт“, пре свега из формалних и процедуралних разлога.

На ванредној скупштини акционара НИД Компаније „Новости“ а.д. одржаној 20. јула 2015. године, донета је Одлука којом се одобрава продаја издања НИД Компаније „Новости“ а.д., дневног листа „Спорт“.

Када ће бити оглашена продаја и ко продаје „Спорт“ - Компанија „Новости“ или Агенција за приватизацију?

Тачком 2. предметне Одлуке, задужују се органи управљања НИД Компаније „Новости“ а.д., да започну поступак продаје дневног листа „Спорт“, што се може очекивати у наредном периоду.

Ко одређује цену листа „Спорт“ - Компанија Новости“ или Агенција за приватизацију?

Продају издања дневног листа „Спорт“, као и цену тог издања спроводи и одређује НИД Компанија „Новости“ а.д. у свему у складу са законом.

Да ли је у најави продаја неког другог медија, као на пример Радија Новости?

Скупштина акциоанара НИД Компаније „Новости“ а.д. није разматрала нити  доносила одлуке о продаји других издања те компаније.

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси