Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одговор ЕПС-а УНС-у: Новинари угашених издања ЕПС-а радиће у „ЕПС Енергији“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 07. 2015.

Извор: УНС

Одговор ЕПС-а УНС-у: Новинари угашених издања ЕПС-а радиће у „ЕПС Енергији“

Поводом гашења девет штампаних издања Електропривреде Србије (ЕПС) и стварања једног корпоративног листа „ЕПС Енергија“, УНС је питао ово јавно предузеће на који начин ће бити решен статус новинара и медијских радника који су радили у угашеним јавним гласилима, да ли ће и колико њих остати без посла, као и да ли ће се и у чему разликовати уређивачки концепт новог корпоративног гласила “ЕПС Енергија“ у односу на досадашњу уређивачку политику.

 

Одговор смо добили након данас објављеног текста „Уместо десет листова ЕПС од 1. јула издаје само ‘ЕПС Енергију’”.

У одговору ЕПС-а наводи се да ћесви чланови некадашњих редакција листова привредних друштава наставити да раде за јединствени корпоративни часопис 'ЕПС Енергија', и да су и даље ангажовани на истим пословима, с тим што ће их од сада обављати за јединствени лист“.

Корпоративни часопис „ЕПС Енергија“, како наводе у ЕПС-у, излазиће на 68, 72 или 80 страна, како је излазио и претходни лист „kWh“.

„Уређивачка политика корпоративног часописа заснива се на представљању компаније као јединственог система од производње угља и електричне енергије преко дистрибуције до снабдевања крајњих купаца, а посебно на том да ЕПС чине људи, запослени без којих један од најзначајнијих система у Србији не би могао да функционише. Примарни циљ је информисање интерне и екстерне јавности о најзначајнијим догађајима, организационим променама, плановима у свим деловима система „Електропривреде Србије“, мерама безбедности и здравља на раду, производним и пословним резултатима, најзначајнијим инвестиционим пројектима, друштвено-одговорном пословању 'Електропривреде Србије“, стоји у одговору достављеном УНС-у.

Постојање јединственог компанијског  листа који преузима улогу свих досадашњих локалних корпоративних листова, наводе у ЕПС-у, апсолутно је у складу са циљевима корпоративизације компаније.

„Посебно је важно нагласити да су досадашња привредна друштва 1. јула постала огранци и немају правни субјективитет, те није уобичајено, нити пословно оправдано да имају свој засебни часопис,“ рекли су у ЕПС-у.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

15.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 20:00

ЧУДНА БРИГА?

Питам се, откуд сада брига за новинаре листова предузећа, ма звали се они и ЕПС, када их је остало да се на прсте једне руке могу избројати. Како то да исти (или можда другачији) УНС, ни гласа не подиже када је "приватизација" угасила око 500 листова предузећа у Србији. То је почетком двехиљадитих година било у реду... Знате, не можемо мимо света, какве новине предузећа, ко је то видео, а и експерти закрпљених рукава тако су рекли...
Када сам од УНС тражио да направи анализу новина, чији сам уредник био више од тридесет година, одговор је био да удружење то не ради. Не треба да вам кажем да су те новине угашене, а ја проглашен технолошким вишком. То је био манир нових власти и институција које су их подржавале.
Додуше, од тада се понешто променило у УНС, па постоје чланови са правима и они без права, па приправници..... Новост је и ова брига, али чудна, која оставља горак укус у устима.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси