Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Покренут КРИК – сајт за истраживање криминала и корупције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 07. 2015.

Извор: УНС

Покренут КРИК – сајт за истраживање криминала и корупције

Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК) је удружење грађана основано 2. априла 2015. године ради унапређења истраживачког новинарства у Србији. Организацију је основао тим од пет новинара који су вишеструко награђивани за свој рад и већ годинама се баве разоткривањем криминала и корупције.

КРИК је део међународне новинарске мреже Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), коју чине непрофитни истраживачки центри и независни медији из двадесетак земаља света, од Балкана и Источне Европе, до Централне Азије.

OCCRP је помогао оснивање КРИК-а и подржава његов развој. 

“Идеја удружења је била да се направи веб портал који ће се фокусирати на организовани криминал и корупцију који прожимају све сфере друштва и са којима ниједна влада још није успела да се избори. Сајт је кренуо у пробни рад и наш циљ је да помогнемо читаоцима да боље разумеју како криминал и корупција утичу на њихове животе“, каже за УНС један од оснивача овог удружења Стеван Дојчиновић.

Осим тога, КРИК је на свом сајту изградио и базу докумената која представља значајан ресурс за новинаре и јавност јер ће на њему бити аналитички и истраживачки текстови, као и дневни садржаји. Као члан OCCRP, КРИК учествује и у прекограничним истраживачким пројектима.

“Расположени смо и да помогнемо и покренемо остале медије да развију своје капацитете за истраживачко новинарство с обзиром да се ниједан медиј не бави у великој мери криминалом и корупцијом“, додаје Дојчиновић.

Коментари (3)

Остави коментар
сре

15.07.

2015.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 13:19

ХИТНО

Све честитке за оснивање сајта КРИК. Желим да се укључим и да помогнем вашем тиму. Имам одмах један пример крминала и корупције. Доставио бих вам целикупну документацију. Молим вас обавестите ме како да вас контактирам.

Срдачно, ККС

Одговори
пет

10.07.

2015.

ja [нерегистровани] у 21:31

bravo

Bravo momci i devojke!

Одговори
пет

10.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:57

po obicaju

Uvek smo placenici, u svakom pogledu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси