Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сутра 14 година од убиства Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 06. 2015.

Извор: УНС

Сутра 14 година од убиства Милана Пантића

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа јавност и колеге да се сутра, 11. јуна, навршава 14 година од убиства дописника „Вечерњих новости“ из Јагодине Милана Пантића. Помен Милану Пантићу биће у 12 сати на градском гробљу у Јагодини. Полагање венаца на споменик колеги Пантићу биће у 12.30, а уручење награде за новинарску храброст „Милан Пантић“ новинарки недељних новина "Нови пут" из Јагодине Зорици Глигоријевић у 13 сати у Народној библиотеци „Радислав Никчевић“ у Јагодини.

 

УНС подсећа да су од убиства Пантића, сви министри унутрашњих послова безуспешно оснивали радне групе са задатком да расветле ово убиство, саопштавали како је обављено више стотина разговора у полицији, понављали да ова „истрага има приоритет“ и више пута јавно рекли да је „постигнут значајан напредак“ у истрази.  

УНС верује да ће захваљујући Комисији за истраживање убистава новинара овај злочин коначно бити расветљен.

УНС подржава став Комисије да разоткривање убиства Милана Пантића није важно само за новинарску професију, већ и за владавину права и успостављање принципа правде као највиших вредности друштва.

Пантић је убијен након серије текстова о економском криминалу у поморавском региону, злоупотребама у приватизацијама и раду општинских власти.

На иницијативу УНС-а 2011. године у Јагодини је постављен споменик Милану Пантићу, a годину дана раније, такође на иницијативу УНС-а трг у Јагодини добио је име по убијеном колеги.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси