Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС сутра у посети општини Грачаница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 05. 2015.

УНС сутра у посети општини Грачаница

Представници Удружења новинара Србије (УНС) посетиће сутра, 27. маја у 10 часова општину Грачаница и састати се са замеником председника општине Грачаница Љубинком Караџићем и председницом СО Грачаница Бранкицом Костић.

Пре састанка, представници УНС-а обићи ће локацију у насељу Падалиште где се налази земљиште које је овом удружењу за изградњу Новинарског дома доделила општина Грачаница. Одборници ове општине почетком маја позитивно су одговорили на иницијативу УНС-а и доделили му земљиште површине 400 квадратних метара на 99 година, уз могућност продужења, без обавезе плаћања закупнине.

Након састанка са представницима општине УНС ће, заједно са колегама из Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ), у 13 сати, четврти пут поставити плочу несталим новинарима Ђуру Славују и Ранку Перенићу из Радио Приштине. Плоча ће бити постављена на месту где су новинари отети, на путу Велика Хоча-Зочиште, у општини Ораховац.

Истог дана у 17 сати у Дому културе у Гораждевцу биће отворена изложба фотографија Бранка Белића и представљена фото-монографија "Лица" у којој се преплићу познати ликови новинара, сликара, глумаца, политичара...

Фотографије су настајале од 1972. године до данашњих дана када се Белић прво као фоторепортер, а касније, до пензионисања, уредник фотографије недељника НИН, сусретао са нашим великанима.

Изложбу ће отворити одговорни уредник Галерије РТС-а Петар Ђиновић, а аутор фотографија Бранко Белић дружиће се са посетиоцима и одговарати на питања.

Организатори изложбе су Дом културе Грачаница и Дом културе Гораждевац у сарадњи са УНС-ом.  “Службени гласник” и Независна издања Слободана Машића издавачи су богате фото-монографије "Лица“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси