Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство рада подржало обуку особа са инвалидитетом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 05. 2015.

Аутор: Д. Б. Извор: www.webnovinar.org

Министарство рада подржало обуку особа са инвалидитетом

Обуку у Школи веб вештина, предузетништва и новинарства на јесен проћи ће још 10 особа са инвалидитетом. Уговор са Министарством рада, запошљавања, борачких и социјалних питања потписан је данас, а Удружење новинара Србије једна је од 111 организација чији је пројекат одобрен.

Као и до сада, Школа ће поштовати инклузивни принцип рада, где ће особе са инвалидитетом заједно са другим уписаним пратити наставу и вежбе како би стекли модерна знања и вештине потребна за лакше запошљавање или самозапошљавање.

 

Оваква пракса постоји већ две године током којих је једнократна пројектна подршка за обуку особа с инвалидитетом Школа имала од Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства културе и информисања.

Школа је у марту 2013. године с успехом у своју наставу увела могућност праћења наставе на даљину. Онлајн полазницима омогућено је да у реалном времену прате наставу, постављају питања и коментаришу. Снимци предавања доступни су полазницима и за накнадно гледање. Особе са инвалидитетом користиле су обе могућности похађања наставе, физичког присуства и онлајн праћења.

 

До сада је 13 особа са инвалидитетом успешно завршило Школу.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедило је 64.795.543,29 динара за подршку 111 пројеката. На потписивању уговора у Геронтолошком центру Бежанијска коса Министар Александар Вулин обећао је да ће до краја године све филијале ПИО фонда и Националне службе за запошљавање бити приступачне за особе с инвалидитетом.

„Исто радимо и са МУП-ом. Знамо како је то када не можете да уђете по личну карту“, рекао је Вулин.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси