Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Нови кандидати за РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 09. 2009.

Нови кандидати за РРА


Скупштина Србије изабраће 6. октобра члана Савета РРА који ће представљати новинарска и медијска удружења. Кандидати су Милан Бечејић и Гордана Суша.

Неизвесно је да ли ће посланици на истом заседању бирати још једног члана Савета који представља невладин сектор, јер је уместо два стигло шест предлога невладиних организација.

Кандидовани су : Велимир Милошевић (Савез извиђача Србије и „Екополис“ Ниш), члан Савета у прошлом мандату, Миљенко Дерета (Грађанске иницијативе), др Рајко Ђурић (Фондација холокауста Рома), Божо Прелевић (Фонд за политичку изузетност), Горан Пековић (Међународно удружење пропагандиста) и Милован Витезовић (Културно-просветна заједница Београда).

Скупштински Одбор за културу и информисање обавио је разговоре са кандидованима и потребно је да се по Закону определи која два кандидата ће ући у конкуренцију за избор.

Члановима Савета који представљају невладин сектор и новинарска удружења мандат је истекао још у фебруару.

Тројици чланова Савета, чији су овлашћени предлагачи цркве и верске заједнице, Скупштина Војводине и ректори универзитета, мандат истиче у фебруару 2010. године

За ова места конкурс је расписан 27. августа и траје до 27. октобра.

До сада су предложени: владика јегарски Порфирије (Перић), садашњи председник Савета и мр Владан Таталовић, асистент Православног богословског факултета Универзитета у Београду, затим Горан Караџић, садашњи заменик председника Савета и Велимир Костадинов, уредник РТВ.
За трећег члана Савета којем истиче мандат, а чији овлашћени предлагачи су ректори универзитета, Философско друштво Србије предложило је актуелног члана проф. др Светозара Стојановића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси