Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Раде Станић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 03. 2015.

Преминуо Раде Станић

У Београду је данас, после дуге и тешке болести, преминуо познати београдски новинар Раде Станић.

 

 

Станић је рођен 5.октобра 1966. године у Београду, а остварио је веома запажену каријеру у низу београдских редакција. Био је главни и одговорни уредник недељника Европа, уредник у недељнику Блиц њуз, дневним листовима Прес и Политика и заменик уредника у Политичкој рубрици Курира.

Поседовао је изванредне аналитичке способности и редак новинарски дар. Био је борбеног духа и није се устручавао пред невољама и неправдом.

Колеге ће га се сећати као доброг новинара и уредника, али и доброг човека.

Иза себе је оставио супругу и двогодишњу кћерку.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

28.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:33

opomena

Tuzna je ova vest. Saucesce porodici. Moram da ovde kazem jos nesto - odnosno da pitam urednike Kurira i vlasnike na celu s Rodicima, da li ih bar malo pecka savest jer su dali otkaz Radetu Stanicu u trebutku kada je saznao za bolest s kojim je otpoceo borbu. Dali su mu otkaz je je odbio da kao svoje tekstove potpisuje pamflete koje je u redakciju slao veliki vladar a nistavci poslusno objavljivali...Dali otkaz a da nisu trepnuli, ni godisnji odmor mu nisu prizali na koji je u tom trenutku imao pravo... A Rade je ostao uspravan, bez obzira na sve. Cuteci otrpeo sve do kraja...Rade je simbol novinrstva a ne gnjide o kojima ponesto rekoh ovde...Da se zna i da se pamti...Dali otkaz coveku koji se razboleo jer je car Trojan tako hteo...Pocivaj u miru druze, njihova savest ce ih stici...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси