Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ДНКиМ доделио Бели и Црни божур за најбољу и најлошију сарадњу са новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 12. 2014.

Извор: УНС

ДНКиМ доделио Бели и Црни божур за најбољу и најлошију сарадњу са новинарима

Друштво новинара Косова и Метохије, огранак Удружења новинара Србије прогласило је институције које су се у претходној години најбоље и најлошије односиле према медијима. Награда за најбољи однос према новинарима и медијским радницима на КиМ „Бели божур“ додељена је Општини Грачаница, а „награда“ за најлошији - „Црни божур“ општини Партеш – Пасјане.

Новинари су одлучили да награду „Бели божур“ добије Општина Грачаница јер је, како већина истиче, ова институција  благовремено  обавештавала о својим активностима и добро сарађивала са медијима, укључујући и руководиоце и запослене у општини.

„Црног божура“ ове године добила је општина Партеш - Пасјане. Новинари су за ову општину у Косовском Поморављу истакли нетранспарентност у раду и несарадњу са медијима.

Друго и треће место у гласању за „Белог божура“ заузели су Дом културе Грачаница и Министарство за повратак Владе Косова. На листи институција које се најлошије односе према медијима друго место поделиле су Канцеларија председнице Косова Атифете Јахјаге и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије, а треће Клиничко-болнички центар у Приштини и Општина Ораховац.

Награде Бели и Црни божур установљене су са намером да истакну позитивне примере и укажу на проблеме у сарадњи институција на Косову и Метохији са медијима.

ДНКиМ ће награде уручити 30. децембра у 11 сати у Дому културе у Грачаници.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси