Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Поднет захтев за покретање прекршајног поступка против „Апатинских новина“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 12. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Поднет захтев за покретање прекршајног поступка против „Апатинских новина“

Покрајински секретар за културу и информисање Славиша Грујић потписао је данас Захтев за покретање прекршајног поступка против окривљеног Јована Бањца, оснивача и власника „Апатинских новина“, а по пријави Телевизије Апатин да Бањац ове новине издаје без објављивања импресума.

 

 

„Данас сам потписао Захтев за покретање прекршајног поступка против Бањца. Након представке Телевизије Апатин, утврдили смо да је надзор над овим случајем у нашој надлежности и на основу увида у регистар медија и само јавно гласило 'Апатинске новине' одлучили да има основа да поднесемо захтев за покретање поступка,“ рекао је Грујић и навео да ће захтев сутра бити прослеђен одељењу за прекршаје у Апатину, Телевизији Апатин и окривљеном Јовану Бањцу.

Подсетимо, почетком децембра Телевизија Апатин позвала је надлежне да у складу са Законом о јавном информисању и медијима реагују на издавање „Апатинских новина“ које не садрже импресум, као ни имена аутора, а за које се сумња да их издаје Јован Бањац који је је раније издавао лист са истим насловом, интернет сајтом и визуелним изгледом. Како су навели из ТВ Апатин, у АПР-у се може видети податак да је Јован Бањац избрисан из списка предузетника и као датум престанка обављања информативне делатности се наводи 25. 11. 2013. године а као разлог - налог Народне банке Србије.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

29.12.

2014.

Dragan [нерегистровани] у 10:32

podnet postupak za pokretanje

ko je ovaj lik,

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси