Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Плате у „Дневнику“ од јануара мање за 17 одсто
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 12. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Плате у „Дневнику“ од јануара мање за 17 одсто

Плате у новосадском „Дневнику“, од јануара 2015. године биће смањене за 17 одсто, потврдио је данас УНС-у директор овог листа Душан Влаовић. „Ово није смањење плата, него укидање нереалног додатка на плату који је увео нови власник Мирослав Богићевић када је пре две године купио лист“, рекао је Влаовић УНС-у.

 

„Богићевић је тада наложио да се плате повећају и обећао да ће он плаћати тај додатак, међутим од тога није било ништа. Ни динар нисмо добили, а паралелно са тим су нам укинуте дотације из Владе Војводине. Како смо раније добијали по 5 милиона динара месечно, за ове две године изгубили смо 120 милиона динара“, каже Влаовић и додаје да је толико повећање било нереално за услове у којима је „Дневник“ и да је ово укидање додатка било непоходно.    

Коментари (4)

Остави коментар
чет

25.12.

2014.

Pobuna [нерегистровани] у 22:29

Nije tačno

Neka zaposleni pokažu ugovore, pa će istina izaći na videlo. Uz odreske od neisplaćenih zarada piše da nisu isplaćene zbog pada tiraža i prihoda od oglasa.

Одговори
чет

25.12.

2014.

zaposlen [нерегистровани] у 21:09

beda

Duguju radnicima tri i po plate. Neka isplati zaostala primanja, pa neka onda smanjuje zarade. Poslednje su zaposleni dobili drugi deo za avust i to 19. decembra.

Одговори
чет

25.12.

2014.

jedan od očajnih [нерегистровани] у 21:07

mazanje očiju

Isti taj direktor je podržavao bivšeg gazdu dok nije najavljno njegovo hapšenje. Onda mu je okrenuo leđa, pridobio je sindikate, okružio se poslušnicima i uništava firmu. Obećao je pre dva meseca svakog petka isplatu pola plate, a isplaćena su samo dva dela. Radnici su na Sv. Nikolu dobili drugi deo avgusta! Šta je sa septembrom, oktobrom, novembrom i pola decembra?

Одговори
чет

25.12.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 15:21

Plate nisu plate, već zarade...

Da li je direktor i sebi smanjio platu? I svojim trabantima iz Oglasnog?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси