Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одговор Министарства правде УНС-у и УНМ-у: Нисмо надлежни за питање азила
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 09. 2014.

Одговор Министарства правде УНС-у и УНМ-у: Нисмо надлежни за питање азила

Министарство правде одговорило је данас Удружењу новинара Србије (УНС) и Удружењу новинара Македоније (УНМ) на јучерашње саопштење ова два удружења којим се од министра Николе Селаковића тражи да одобри азил и не дозволи изручење новинара Зорана Божиновског Македонији.

„Поводом захтева Удружења новинара Србије (УНС) и Удружења новинара Македоније (УНМ) у коjeм се тражи од министра правде Николе Селаковића да одобри азил новинару Зорану Божиновском, обавештавамо поменута удружења да Министарство правде није надлежно за питања азила, већ Министарство унутрашњих послова“, навели су у министарству и додали да „Министарство правде није обавештено од старене надлежног суда пред којим се води поступак да ли је исти окончан и да ли је лице пуштено на слободу“.

Македонски новинар Зоран Божиновски је у понедељак пуштен из екстрадиционог притвора уз ограничење слободе кретања. Екстрадициони поступак још увек траје, а захтев за азилом му још није одобрен. Божиновски је ухапшен 7. новембра 2013. године у Новом Саду по Интерполовој потерници, а према оптужби за злочиначко удруживање, шпијунажу и уцену из Кривичног законика Македоније и од тада се налазио у екстрадиционом притвору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси