Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Четрдесет отказа на Фокс телевизији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 08. 2009.

Четрдесет отказа на Фокс телевизији

Четрдесеторо запослених у информативном програму "Фокс" телевизије добило је јуче отказ. Међу отпуштенима је и десет новинара, тако да ће информативна редакција ове телевизије са националном покривеношћу радити са пет запослених новинара.



Од пет уредника три су добила отказ. Отпуштени су примили решења о годишњим одморима и обавештење да су проглашени технолошким вишком.

Као разлог за отказе наведен је тежак економски положај куће. На изненада заказаном састанку, директор Дени Чарлс Бејтс рекао је да "не види светлост на крају тунела". Бејтс је захвалио запосленима на исказаном професионализму, као и на томе што су "рејтинг телевизије са петог подигли на стабилно треће место".

По уговору о раду, запослени на "Фокс" телевизији имају право на отказни рок од 30 дана, након што се врате са "принудних" годишњих одмора.

У обавештењу, које су отпуштене колеге јуче потписале, упућен им је позив да по истеку одмора дођу да потпишу решења о отказу и приме отпремнине, које им припадају по Закону о раду и општем колективном уговору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси