Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Суд: Нова директорка да преузме управљање телевизијом Сомбор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 08. 2014.

Извор: УНС

Суд: Нова директорка да преузме управљање телевизијом Сомбор

Привредни суд у Сомбору пресудио је јуче у корист нове директорке ТВ Сомбор Јелене Барац којој претходни директор Горан Медић није желео да преда управљање телевизијом. Јелена Барац може да преузме сву технику и да почне са емитовањем програма, пресуда је сомборског суда. „Чекам само да пресуда стигне на нашу адресу, како бих могла да почнем да радим. С обзиром на то да се Медић јуче није појавио на суду и није јављао на телефон, претпостављам да ћу остатак технике морати поново да преузимам уз помоћ полиције“, рекла је УНС-у Јелена Барац.

 

Нова директорка сомборске телевизије Спектар у понедељак је успела да, након скоро месец дана, први пут уђе у просторије телевизије и од бившег директора Горана Медића преузме део технике.

Горан Медић првог августа затворио је телевизију, прогласио колективни годишњи одмор и закључао просторије.

“По одлуци већинског власника телевизије, др Богдана Маглића, ја сам од првог августа постављена за директора телевизије. Медић је о томе био на време обавештен, али није желео то да прихвати. Када сам дошла у телевизију било је закључано, а он ми се данима није јављао на телефон. Прогласио је колективни годишњи одмор до 15. августа и прекинуо емитовање програма”, каже за УНС Барац и додаје да је “у новинарству од 1989. године, али никада у свом животу нисам чула ни видела да је неки медији затворен због годишњег одмора.”

Барац је сачекала две недеље, али ни након тога емитовање програма није почело. С обзиром на то да јој Медић и даље није одговарао на позиве, Барац је са полицијом и заступником закуподавца ушла у просторије, одакле их је избацио главни и одговорни уредник Вања Цар који се тамо закључао.

“Изашли смо из телевизије и поднели пријаву, али ми се након тога Медић сам јавио и пристао да преда кључеве од просторија. У понедељак смо ушли у редакцију и направили попис ствари. Изнела сам сву технику јер ће, због тога што он није плаћао закупнину, седиште телевизије бити премештено у хотел чији је власник Маглић, власник телевизије”, рекла је Барац и додала да је “још остало да јој Медић преда кључеве од места на ком је предајник”.

Медић, како наводи Барац, ни место где је предајник није плаћао. За то је дужан око 300.000 динара.

“Морам да идем да се договорим са станарима како ћемо то регулисати, јер ја без предајника не могу да почнем емитовање програма. Међутим, с обзиром на то да се он не јавља, претпостављам да ће опет бити проблема. Само желим што пре да покренем телевизију која је била симбол Сомбора, јер грађани овог града то очекују и заслужују”, рекла је Барац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси