Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уредник РТВ Маг: Сада су грађанима најважније истините информације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 06. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Уредник РТВ Маг: Сада су грађанима најважније истините информације

Главни и одговорни уредник РТВ МАГ из Обреновца Мирослав Пауновић након велике штете коју је овој медијској кући нанела поплава, успео је да покрене радио програм, а наредне недеље ће и телевизија почети са радом.

 

„У уторак смо почели са емитовањем радио програма, који сада ради 24 сата дневно. На посао су се вратиле све колеге које су и пре поплава радиле на радију“,  каже Пауновић за УНС и додаје да је значајну улогу у омогућавању рада овог радија имао председник РРА Горан Караџић, као и градоначелник Београда Синиша Мали који су телевизији на располагање дали једна репортажна кола РТС-а.

„Наше телевизијске екипе сада имају могућност да стално буду на терену и снимају прилоге. Оно што они сниме, одмах се монтира и поставља на јутјуб канал телевизије, тако да иако телевизија још увек не ради, ми редовно правимо прилоге о стању у Обреновцу,“ наводи Пауновић.

Колеге из РТВ Маг раде у контејнеру који је телевизија изнајмила и свакодневно емитују најважније вести. Информативни радијски програм емитује се од 7 до 19 сати.

„На радију гостују припадници јавних комуналних предузећа, војске, полиције. Свакодневно обавештавамо грађане на којим локацијама се дистрибуира помоћ, где могу узети воду...“, каже Пауновић.

Главни и одговорни уредник РТВ МАГ нада се да ће од понедељка успети да оспособи телевизију како би могли да се емитују бар вести и кајрони. За крај недеље предвиђа и почетак емитовања информативног програма из импровизованог студија.

„Значајно је да што пре оспособимо телевизију. Након поплаве је најважније пружити информације. Од бујице воде опаснија је бујица дезинформација. Обреновчанима се мора обезбедити редовно информисање, а РТВ Маг је телевизија којој грађани ове општине верују. Ја се надам да ћемо од понедељка бити у могућности да им обезбедимо право на правовремене и истините информације“, рекао је Пауновић УНС-у.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

06.06.

2014.

Саша Тодоровић [нерегистровани] у 22:16

Књажевац

Нисам у могућности да одрадим неке физичке послове (због недавне операције), али бих био рад помоћи колегама новинарима у студију и на терену. Моји контакти су: sasalucky@open.telekom.rs или телефон 064 23 29 487.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси