Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Иван Тасовац одушевљен акцијом #ХуманостНаДелу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 05. 2014.

Иван Тасовац одушевљен акцијом #ХуманостНаДелу

Министар културе и информисања Иван Тасовац са помоћником министра задуженим за медије Сашом Мирковићем посетио је Удружење новинара Србије како би се упознао са акцијом #ХуманостНаДелу коју воде УНС и #Кабинет за помоћ погођенима у поплавама.

Представници #Кабинета и УНС-а Мирјана Владисављевић, Лука Матић, Љиљаном Смајловић, Петар Јеремић и Нино Брајовић рекли су гостима да је у оквиру акције до сада прикупљена и дистрибуирана помоћ у вредности од око 4 милиона динара и да се одвија путем твитера.

„Чим штаб акције добије захтев за помоћ, твитером се пошаље апел и за неколико сати се организује испорука помоћи у било који крај Србије, с обзиром да волонтери који учествују у акцији са колегама новинарима властитим аутомобилима превозе све што је неопходно.“ рекла је Мирјана Владисављевић.

Министар је изразио одушевљење што је акција усмерена на директну помоћ угроженим грађанима и рекао да је то прави НВО активизам.  Саша Мирковић је додао да у овој акцији осетио атмосферу као када је редакција радија Б92 у августу 1995.године помагала избеглима из Хрватске.

Представници УНС-а  су гостима изнели своје предлоге у вези са предстојећом приватизацијом локалних медија. Предлог је да запослени у тим медијима добију бесплатно 50 одсто вредности фирме у којој раде, а да за осталих 50 одсто имају право прече куповине по књиговодственој вредности.


Коментари (1)

Остави коментар
пон

26.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:18

bravo

Kakav podvig, daleko je putovao!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси