Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари и твитераши у акцији „Хуманост на делу“ поделили близу 20 тона помоћи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 05. 2014.

Извор: УНС

Новинари и твитераши у акцији „Хуманост на делу“ поделили близу 20 тона помоћи

Акција „Хуманост на делу“ која траје већ седми дан у просторијама УНС-а у Ресавској 28, али и широм Србије где се налази поплавама угрожено становништво, дала је неочекиване резултате.

Удружење новинара Србије и твитераши, међу којима су и новинари, прикупили су и поделили близу 20 тона разноврсне помоћи.  

Акција има за циљ да се тражена помоћ достави најугруженима, а посебно се води рачуна да буду покривена места ван Београда.

До сада је помоћ послата у Смедеревску Паланку, Крупањ, Лазаревац, Ваљево, Велике Црњене, Мионицу, Краљево, Параћин, Трстеник, Љиг, Љубовију, Пољане, затим за Добој, до хелиодрома у Добановцима  одакле се хеликоптерима доставља особама које се нису евакуисале.


Помоћ је подељена и по колективним центрима у Београду, али и однесена у домаћинства у Баричу и Забрежју.

Акцији „Хуманост на делу“ до сада се одазвало више од 250 појединаца и фирми.

„Пратимо „апеле за помоћ“ на друштвеним мрежама, у року од пар минута ступамо у контакт са људима на терену, потом налазимо возило,  одвајамо робу која је потребна том месту и одмах се креће. Припрема никада не траје више од сат времена, тако да оно што ми упутимо на лице места је заиста прва или хитна помоћ. Већина хуманитарне помоћи која се прикупља у Ресавској 28 се овде не задржава више од пар сати. Тако је у уторак допремљено више од 500 литара дезинфикационих средстава и  у року од пола сата отпремљена су пут Смедеревске Паланке и Параћина, уз осталу помоћ коју су нам са лица места тражили“, каже Лука Матић, новинар и твитераш из организације #Кабинет.

У УНС-у уз твитераше који чине окосницу, Луку Матића, Мирјану Владисављевић и Милену Милојевић,  свакодневно распоређују и преносе помоћ  Јована Стефановић, Филип Трајковић Филиповић, Ана Вукадиновић, Жарко Аћимовић, Милош Радовановић, Милена Мојсиловић, Маријана Цветуљски, Катарина Пешић, Бојана Мишина, Александра Пауновић, Игњат Котлаја, Горан Подунавац, Милица Јовановић, Предраг Панић, Ранко Весковић и Никола Јовановић.

У акцију „Хуманост на делу“ укључиле су се бројне фирме, међу којима и Златиборац, Атлантик група, Мона хотели, Нектар, Марбо Приваx, Адеццо, ИЦПС инфинитy, Микро развој ДОО Београд, Антиплам, Ноле превоз.

Међу новинарима који су доносили помоћ било је и оних који су је развозили. Колеге Ирина Ивић, Ненад Зорић и Владимир Јелић били су добровољци који су развозили помоћ у Барич и Смедеревску Паланку.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

22.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 12:40

A "fejsbukovci"

Zašto ova - sigurni smo - krajnje neobjektivna PRISTRASNOST u odnosu na "Fejsbuk"? Ili ...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси