Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС у водом окруженом Забрежју стигао до новинара Момчила Срећковића Моција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 05. 2014.

Извор: УНС

УНС у водом окруженом Забрежју стигао до новинара Момчила Срећковића Моција

Уредник периодичних "Забрешких новина" и некадашњи водитељ Студија Б Момчило Срећковић Моци остао је у Забрежју са још 114 мештана којима је једини циљ да спасу своју стоку и имовину. Представници УНС-а су јуче касно поподне успели да се преко воде пробију до дела Забрежја у ком се сложно држе тридесетак мештана у улици Зорана Белића.

 Представници УНС-а уручили су  средства за хигијену, воду, хлеб и бутан боцу, али је преосталим становницима Забрежја који су с једне стране угрожени поплавама које је изазвало изливање реке Колубаре, а с друге стране надолазећом Савом, хитно потребан агрегат, храна за стоку, пијаћа вода и сува гардероба.

- У Забрежју је остало нас 115, пописали смо се. Потребна нам је храна за стоку и агрегат јер су краве навикле да се музу преко апарата. Млеком које добијемо ручном мужом хранимо свиње – рекао нам је Момчило који каже да је неколико поплава у том крају већ издржао.

- Телили смо краву од комшије који се евакуисао у Београд. Сву комшијску стоку чувамо заједно са нашом – реакао нам је Моци.


Из аутомобила у ком иначе спава извадио је последњи примерак „Забрешких новина“ и предао генералном секретару УНС-а Нину Брајовићу.

Мештани Забрежја преко ноћи се смењују на дежурству. До њих је могуће доћи возилима која могу да прођу кроз метар воде.

Представници УНС-а захваљују се сектору за ванредне ситуације који је омогућио долазак до колеге у Забрежју и заменику председеника Општине Обреновац Драгославу Мршевићу који је такође обишао мештане Забрежја и обећао да ће им у току данашњег дана доставити храну за стоку.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси