Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Срђан Шкоро више није шеф деска Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 05. 2014.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Срђан Шкоро више није шеф деска Новости

Срђан Шкоро који је скоро годину дана био на месту шефа деска „Вечерњих новости“ потврдио је Удружењу новинара Србије да је данас смењен. Да више није шеф деска саопштио му је директор и главни и одговорни уредник Компаније Новости Ратко Дмитровић. Шкоро је рекао УНС-у да званично није добио одлуку о распоређивању на друго радно место и да остаје да се види шта ће и где радити од понедељка.

 

Директор и главни и одговорни уредник Компаније Новости Ратко Дмитровић рекао је УНС-у да смена Шкора нема везе са његовим гостовањем које је пре десетак дана било на РТС-у и да се са већим делом онога што је Шкоро рекао слаже.

„Већ неколико пута смо последњих месеци разговарали на тему како води деск. И јавно и у четири ока. Нисам Шкора затекао на месту шефа деска, ја сам га поставио, али нисам био задовољан на који начин води деск.“

Шкоро је на дан инаугурације Владе, 27. априла, гостовао у Јутарњем програму РТС-а у прелиставању штампе.  

Коментаришући састав Владе рекао је да „то није оно што се од Србије очекивало у овом тренутку јер је први пут премијер могао да бира кога хоће“.  Између осталог навео је да није изабрана особа за министра просвете која би имала квалитете Доситеја Обрадовића, да није добро „што смо створили друштво где се за сваку ситницу иде код будућег премијера“.

Шкорово гостовање на РТС-у повезује се са саопштењем Српске напредне странке од тог јутра у којем се тврди да „РТС служи као свакодневни полигон за прљаве нападе на председника СНС Александра Вучића“.

УНС је на то саопштење реаговао истог дана, 27. априла, сматрајући да “таква оптужба, без навођења било ког примера наводне „прљаве кампање“, представља класичан вид притиска на РТС и слободу медија у Србији, као и застрашивања новинара”.

Коментари (4)

Остави коментар
пон

12.05.

2014.

b. kramer [нерегистровани] у 05:53

Mali aparatčik

Mali agitpropovac se uzbudio što se novinarski esnaf brine za novinara a ne za ... bozadžije, frizere, dvopolne? Mali se uzbudio što se vlast ovakvim ekspresnim nasilnim potezima na javno izgovoreno mišljenje ogolila u svojoj bahatosti. A to, bogami, brine i mene. Mislim, takva vlast.

Одговори
суб

10.05.

2014.

anonymous-novinar zauvek [нерегистровани] у 16:26

čovek je u pravu

To što je Škoro rekao apsolutno je tačno i dobro je da se našao neko da to osvedoči. Čovek je u pravu. A pres-služba SNS-a naivna i suviše revnosna. Čemu uopšte služe ti pregledi štampe na televiziji? Za ulizivačko novinarstvo! Treba uvesti moratorijum za onog Dragomira Anđelkovića koji gine na svim TV kanalima braneći stavove SNS. To je baš neukusno i preterano.
Ponekad u lošem im i dobrog, pa ako je Škoro izgubio mesto šefa deska nije pao plafon. Jedna su se vrata zatvorila, a druga, možda, otvorila? Za dobrog novinara.

Одговори
суб

10.05.

2014.

starikolegaanonymous [нерегистровани] у 09:39

sramota

postovane kolege novinari,zar nije sramota za srpsko novinarstvo ovo u novostima.dmitrovic posle smenjivanja sefa deska kaze da nije bio zadovolojan njegovim radom, a kako je onda dozvolio da taj isti sef deska gostuje na rts i komentarise rad nove vlade.ima li kod dmtrovica "komandne odgovornosti" u ovom slucaju, jer ako je sef deska njemu licno podredjen, a on ga je i postavio, koliko je sam dmitrovic odgovoran.ako uopste postoji odgovornost za istinu koju je skoro rekao u jutarnjem programu rts. i sta je uns ucinilo za zastitu istine i profesionalizma u medijima u ovom (i slicnim ) slucajevima. velika sramota za srpsko novinarstvo...

Одговори
пет

09.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 19:26

BAŠ PROBLEM!

Jeste za dotičnog kolegu problem, ali zar je novinarstvo u Srbiji toliko i time ugroženo da se mnogi, u horu, dignu u zaštitu. Pre mi sve liči na ideološku kampanju kojoj se pridružuju razne redakcije svikle da navijaju. Voleo bih da se UNS drži po strani i ne naleće u duele u kojima niko nije naivan. Naravno, ni Dmitrović koji je Škora i doveo da mu bude "desna ruka", a sad mu, vidite,najednom ne odgovara. Ko još u beogradskoj novinarskoj čaršiji ne zna o čemu je reč? Pa, da - NOVOSTI su, blago govoreći, eksponent vladajuće garniture. Čak i više nego što su bile pre 5. oktobra Slobine i dok je gazdovao neosporno profesionalniji i iskusniji Čukić. A on, ipak, nije smenjivao kao što se sada radi. I, da ne bude zabune, mesta u važnim redakcijama dobijaće nadalje istomišljenici...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси