Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Обележено 15 година од рушења Авалског торња
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 04. 2014.

Обележено 15 година од рушења Авалског торња

Удружење новинара Србије организовало је данас обилазак торња на Авали поводом петнаестогодишњице од његовог рушења у НАТО бомбардовању. Обилазак је био организован за донаторе и учеснике акције УНС-а и РТС-а „Изградимо торањ на Авали“.

Иницијатор акције Милош Бато Милатовић истакао је да смо „заједничком акцијом УНС-а,  РТС-а, државе, више од 500 уметника, спортиста, радника, пензионера, културно-уметничких друштава, приватника и медија, великом  љубављу и жељом излечили тада највећу рану Београда“ и додао да је „држава Србија урадила значајан посао јер је препознала поруку грађана и помогла да се изгради 'Ајфелова кула' Београда“.

 

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић рекао је да је обнова Авалског торња „била и остала симбол српског колективног успеха.“

„Под исту капу торањ је ставио старе и младе, левицу и десницу, новинаре и политичаре. Била је то ретко успешна  сарадња.  Учествовале су и бројне стране компаније па чак и амбасадор државе једне од оснивача НАТО алијансе“, рекао је Брајовић.

Да ни једног дана није сумњала да ће акција успети, рекла је у име 500 уметника који су подржали акцију оперска певачица Јадранка Јовановић.

„Човек има сврху све док има идеале, а изградња новог торња је за нас био један од њих. Ово је доказ да још увек има људи који неће дозволити да свет пропадне,“ каже Јовановић.

Генерални директор предузећа „Транспортшпед“  које је учествовало у акцији Бранислав Баћовић нагласио је да за „Србију има наде док постоје људи који ће мобилисати остале као што је то урадио УНС у овој акцији. Да смо сви такви, Србија би била као Авалски торањ“, рекао је он, а власник ресторана „Кумбара“ Јовица Павловић истакао да „привредници знају да од посла нема ништа ако неко томе не посвети све своје време, као што су то чинили иницијатори ове акције“.    

Након обиласка, учесници акције били су први посетиоци Музеја телекомуникација испод Аваласког торња који је основало ЈП „Емисиона техника и везе“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси