Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо новинар Миленко Михаљчић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 03. 2014.

Аутор: Душан Дејанац

Преминуо новинар Миленко Михаљчић

Новинар, публициста, књижевни критичар и члан УНС-а Миленко Михаљчић преминуо је у понедељак у Кикинди после дуге и тешке болести.

 

Михаљчић је рођен 1947. у Новим Козарцима. Завршио је Филолошки факултет у Београду, одсек за југословенску књижевност и српскохрватски језик.

Новинарством је почео да се бави као студент. Био је сарадник кикиндске “Комуне”. Као професор српског језика и књижевности, уређивао је два средњошколска листа “Глас омладине”, гласило Школског центра за техничко образовање и “Леш”, лист Економске школе. Објављивао је прилоге у “Просветном прегледу”. У кикиндским  средњим школама водио је новинарске секције.

Био је дугогодишњи главни уредник фабричког листа “Изградња”.  Један је од покретача и главни уредник кикиндског недељника “Ново време” ( 2004 – 2006).

Миленко Михаљчић бавио се и публицистиком. Објавио је књиге: „Од погона до гиганта“ (1986),  „Потомци Северина“ (2003), „Кикиндско благо“ (2009), „Кикиндски делфини“ (2011). Један је од аутора српске прозе у Румунији „Јабуке с врха“ и оснивача књижевног часописа „Класје“. Био је председник Културно просветне заједнице Кикинда.

Сахрана Миленка Михаљчића је данас у 13 сати на Новом градском гробљу у Кикинди.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси