Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Влада РС недоступна за питања УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 03. 2014.

Влада РС недоступна за питања УНС-а

Удружење новинара Србије (УНС) два месеца покушава да од Комисије за именовања Владе РС добије одговоре на питања у вези са нерегуларним конкурсом за директора Танјуга, али одговора нема. УНС и даље тражи од Владе РС да одговори на питања - зашто се осам месеци чека на избор директора и зашто се конкурс за директора Танјуга разликује од свих осталих конкурса за јавна предузећа, укључујући и медијске куће?

 

На телефонске позиве и мејлове УНС-а или нико не одговара или добијамо одговор да “чланови Комисије нису у Влади” или су “на састанку”.

Председнику Комисије Вељку Одаловићу, УНС је, осим безуспешног позивања, питања још крајем фебруара послао мејлом.

УНС је у два наврата тражио од Владе Србије да поништи конкурс за именовање директора новинске агенције Танјуг јер је Комисија по кратком поступку и без утемељеног образложења елиминисала већину кандидата, са објашњењем да нису доставили доказе који конкурсом нису ни тражени.

Конкурс за директора Танјуга објављен је у Службеном гласнику 12. јула 2013. године, а ни после осам месеци још увек нико није изабран.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

17.03.

2014.

anonymous tmse [нерегистровани] у 16:20

samozvani vecni direktor

izbor direktora tanjuga,nije nova informacija.od izbora sadasnjeg direktora na tom konkursu bilo je dvanaest kandidata.ni jedna molba nije procitana a kamoli otvarana osim jedne sadasnje direktorke koja je na volseban nacina izabrana.da ironija bude veca,svi tadasnji kandidati imali su daleko vece i strucnije dokumente nego izabrana .i jos gore, ne zna ni jedan jezik.mnoge je tanjugovce skanirala,a svoje miljenike nezakonski nagradjivala,i primala u radni odnos bez konkursa. njeno ponasanje poznato je mnogima u vladi ali je stite zbog dobro poznatih partijskih sticenika.toma

Одговори
пет

14.03.

2014.

Ana [нерегистровани] у 17:49

Apatični novinari

Pratim sve što se na vašem/našem portalu, ali i u raznim medijima, piše na temu (izvora) informisanja, položaja novinara... Ni jedan promil tih informacija novinari ne komentarišu. Zašto? To je velika tema za naše udruženje.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси