Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сахрањен новинар Милан Пантовић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 03. 2014.

Аутор: Г. Шљивић

Сахрањен новинар Милан Пантовић

На Старом гробљу у Краљеву јуче је, у присуству родбине, бројних пријатеља и поштовалаца, сахрањен један од доајена краљевачког новинарства, дугогодишњи члан УНС-а Милан Пантовић – Буланже, који је после тешке болести преминуо у осамдесетој години.

 

Милан Пантовић рођен је 1934. у Краљеву, а новинарством је почео да се бави 1963. године. У својој дугогодишњој каријери, писао је за „Вечерње новости“, „Политику“, сарајевско „Ослобођење“, новосадски „Дневник“, бањалучки „Глас српски“, „Војску“...

Уређивао је бројне листове међу којима су и краљевачке „Ибарске новости“, „Самоуправљање“, „Наша фабрика, „Крајина“, као и радио програме „Гласа Петрове горе“ и „Радио Кладуше“.

У време ратних сукоба на простору бивше Југославије, Пантовић је био ратни извештач из Републике Српске и Републике Српске крајине, објавивши више од 200 извештаја. О тим, ратним данима, 2011. написао је књигу „Зла времена, мој синко“.

Као својеврсни хроничар Краљева, Буланже је свом граду посветио књиге „Краљевачки медаљони“ и „Краљевачки корзо“, а у „Ибарским новостима“ и „Краљевачким новостима“ објавио је више од стотину прича о прошлости града на Ибру, истовремено радећи и у свим краљевачким електронским медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси