Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јово Ћурувија: Прва битка је добијена, предстоји рат за правду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 01. 2014.

Аутор: Јово Ћурувија Извор: УНС

Јово Ћурувија: Прва битка је добијена, предстоји рат за правду

Веран Матић и Љиља Смајловић, уз подршку осталих чланова Комисије и Вучића, учинили су оно што органи државе нису петнаест година.

Ово је успех оних новинара који петнаест година упорно постављају питање ко је убио Славка Ћурувију.

Ти новинари су држали будном српску и европску јавност и у континуитету опомињали да су убице Славка на слободи. Да њих није било Славково убиство би било заборављено као многа друга убиства злочиначког режима Милошевића.

Веома је значајно и прошлогодишње упозорење које је упутио властодршцима Јелко Кацин опоменувши их да тај злочин морају расветлити и злочинце казнити.

Ово је важна порука свим онима који су на власти да новинари неће дозволити да се њихов колега убије а да злочинци остану на слободи.

Тек смо на почетку: Прва битка је добијена, али рат за правду тек предстоји. Најважније је да смо их истерали из јазбине и да постоји шанса да се казне. Надам се да ће правосуђе урадити оно што мора. Надам се да ће оптужница бити довољно јака и да неће бити мрцварења као у случају Ибарске магистрале.

У протеклих 15 година од убиства мог брата сви смо губитници живећи у држави чији су службеници учинили тежак злочин, да би га након тога толико дуго и прикривали. Осећам се постиђено јер СРАМНО ЈЕ ДА У ЕВРОПИ ПОСТОЈИ ЗЕМЉА КОЈА 15 ГОДИНА САКРИВА ИСТИНУ И ШТИТИ ЗЛОЧИНЦЕ.

Објављивањем четири имена учесника бруталног смакнућа би требало да буде само почетак списка имена, јер би требали да одговарају сви који су уплетени, по било ком основу. Неприхватљиво је да се и даље омогућава прикривање учесника иза "правила службе", па се и због тога питам ко је та "правила" написао, прихватио.

Ко има толико "храбрости" да на основу "правила службе" пресуђује на основу процене, извршава казну без могућности одбране, која правила штити џелате наших живота ? Нисам задовољан јер међу ухапшенима нема оних који су на дан убиства помагали убицама обавештавајући их о Славковом кретању. Они су за мене директни саучесници. Правдају се да су радили по правилима службе. И нацисти су радили по правилима службе па су изведени пред лице правде. Сви они морају да одговарају као и поменута четворица за помагање убицама.

Са друге стране сваки почетак је тежак, тако мислим и за ово објављивање ова четири имена. Надам се да ћу умрети без стида који носим у себи последњих 15 година живећи у овој и оваквој земљи и да ћу барем унуцима уливати наду да ће све бити како треба, када већ сину и Славковој деци за то нисам имао могућности.

Вреди борити се за истину, јер њу откривају, говоре и спроводе само најхрабрији.. Чекао сам више од 5000 дана и ноћи да државни органи земље у којој живим ураде оно што им је дужност и надам се да ћу дочекати правду.

Имао бих ја да поставим много питања тим људима који су били дужни да зликовце изведу на суд, али ми се не слушају њихови бесмислени и лажљиви одговори.

До данас ми Окружно јавно тужилаштво није одговорило на кривичну пријаву против Радомира Марковића, Милана Радоњића и Мире Марковић коју сам преко адвоката Даниловића предао 22.1.2002. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси