Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминула новинарка Танјуга Милица Јованетић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 06. 2009.

Извор: Танјуг

Преминула новинарка Танјуга Милица Јованетић

Ин мемориам

Новинарка Танјуга Милица Јованетић преминула је јутрос у Београду после краће и тешке болести.

Рођена је 1951. године у Ужицу, где је завршила гимназију, а Факултет политичких наука - одсек журналистике - у Београду.

Цео свој плодотворни радни век провела је у Новинској агенцији Танјуг, где је превалила новинарски пут од сарадника у културној рубрици, до дугогодишњег врсног дежурног уредника и шефа ДЕСК-а. Била је и успешан дописник Тањуга из Бугарске.

Редак таленат, са веома израженом новинарском "жицом" и филигранском, ужички избрушеном, реченицом, испољила је још на студијама новинарства и већ тада почела да објављује студиозне чланке у НИН-у, за који су у то време писали само врхунски новинари.

Као врхунски стилиста показала је да се и у агенцијском, неправедно сматраном "сувом", новинарству може писати бритко, занимљиво, духовито - прелепо, а да се не оскрнави ни једно новинарско правило рада у агенцијама.

Правила агенцијског заната била су јој изнад свега, а имала их је у сваком прсту, тако да је радом у ДЕСК-у упоредо била и врстан педагог, несебично преносећи новинарско знање и бравурозан стил на младе генерације новинара.

Милице ће се сећати многе генерације новинара Танјуга.

Сахрана ће се обавити у среду, 1. јула, у 13 сати, на Градском гробљу у Ужицу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси