Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС-ова петиција Селаковићу: „Стоп незаконитом гашењу медија“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 11. 2013.

УНС-ова петиција Селаковићу: „Стоп незаконитом гашењу медија“

Удружење новинара Србије (УНС) упутило је данас министру правде и државне управе Николи Селаковићу писмо у којем тражи пријем на ком би му уручило петицију са више од 920 потписа новинара и медијских раника против незаконитог гашења медија. УНС је петицију „Стоп незаконитом гашењу медија“ покренуо почетком августа поводом антиуставних и антиевропских пресуда Апелационог суда у Новом Саду против Телевизије Апатин, Радио Апатина и Радио Дунава из овог града.

 

Поменутим пресудама, којима су преиначене ослобађајуће пресуде за ова три медија, пресуђене су надокнаде штете које могу довести до гашења ових гласила, што је супротно ставовима Уставног суда, пракси Врховног касационог суда и Европског суда за људска права у Стразбуру.

Петицију је до данас потписало више од 920 новинара и медијских радника.

УНС је писмо министру Селаковићу послао у нади да ће се упознати са овим случајевима, као и да ће се предајом потписа подршке колегама у Апатину убрзати поступак који ова три медија воде пред Врховним касационим судом.

УНС сматра да свако одуговлачење процеса неминовно води у гашење ових медија, што доживљава као кршење слободе изражавања.

Потписану петицију УНС ће уручити и председнику Апелационог суда у Новом Саду, као у судијама из Високог савета судства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси