Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јавна дискусија Медијске коалиције: „Одговорно новинарство кроз саморегулацију“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 11. 2013.

Јавна дискусија Медијске коалиције: „Одговорно новинарство кроз саморегулацију“

Удружење новинара Србије (УНС) позива колегинице и колеге да присуствују јавној дискусији Медијске коалиције о важности етичког новинарства и саморегулације за даљу демократизацију Србије. Јавна дискусија биће одржана сутра, 13. новембра у Прес центру УНС-а.

Фокус дебате биће Кодекс новинара Србије и ниво његовог поштовања међу медијима и медијским професионалцима.

На јавној дискусији биће речи о раду Савета за штампу који је основан 2011. године, његовим резултатима и свести новинара и грађана о саморегулацији у медијима. Представници медија, Савета за штампу и публика анализираће конкретне студије случаја да би идентификовали могућа решења за изазове са којима се суочавају они који стварају и они који конзумирају вести.

Ова дискусија биће прва од 12 јавних догађаја који ће бити организовани у оквиру Кампање за медијску писменост, пројекат који финансира УСАИД, а чији је циљ подизање нивоа свести о слободном и одговорном новинарству као основи демократизације друштва.

Медијска коалиција је неформална коалиција пет новинарских организација коју чине Независно удружење новинара Србије (НУНС), Удружење новинара Србије (УНС), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), Асоцијација локалних независних медија (Локал Прес) и Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ).

Агенду можете преузети у прилогу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси