Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Позив на јавну расправу о стратегији дигитализације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 05. 2009.

Позив на јавну расправу о стратегији дигитализације


Министарство за телекомуникације и информационо друштво Вас позива да учествујете у Јавној расправи о Нацрту Стратегије и Акционог плана за прелазак са аналогног на дигитално емитовање радио и телевизијског програма у Републици Србији. Округли сто у Београду биће одржан 1. јуна 2009. године, од 12 -14:30х, у Великој сали Грађевинског факултета, Булевар Краља Александра 73.

Округли сто ће отворити министарка за телекомуникације и информационо друштво, мр Јасна Матић. Домаћин округлог стола биће декан Електротехничког факултета у Београду, професор др Миодраг Поповић, а округлом столу ће присуствовати и Борис Барјактаровић, државни секретар у Министарству за телекомуникације и информационо друштво, професор др Ирини Рељин, помоћница министарке за телекомуникације у Министарству за телекомуникације и информационо друштво и мр Јелена Сурчулија, помоћница министарке за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству за телекомуникације и информационо друштво.

Влада Републике Србије је на седници одржаној 22. јануара 2009. године, донела Закључак о усвајању Основа за израду Стратегије за прелазак са аналогног на дигитално емитовање радио и телевизијског програма у Републици Србији. Након усвајања документа, Министарство је покренуло опсежне Јавне консултације о следећим темама: регулаторном оквиру, техничким и економским питањима, програмским садржајима и промоцији дигитализације. Јавне консултације су трајале од 23. јануара до 27. фебруара 2009. године, а сугестије изнете на округлим столовима су инкорпориране у Нацрт Стратегије.

У наставку текста је Нацрт Стратегије и Акционог плана за прелазак са аналогног на дигитално емитовање радио и телевизијског програма у Републици Србији.

Јавна расправа ће трајати од 22. маја до 12. јуна 2009. године. Биће одржани и округли столови у Нишу, 9. јуна и Новом Саду, 10. јуна 2009. године.

Детаљне информације о Јавној расправи можете наћи на сајту МТИД:
www.mtid.gov.rs/aktivnosti/javne_konsultacije/strategija_i_akcioni_plan_za_prelazak_na_digitalno_emitovanje.521.html

Nacrt Strategije i Akcionog plana digitalizacije (pdf, 1MB)


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси