Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Манојло Вукотић поднео оставку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 04. 2013.

Манојло Вукотић поднео оставку

Како УНС сазнаје Манојло Вукотић поднео је данас оставку на функцију генералног директора и главног и одговорног уредника Компаније “Новости“, о чему је обавестио чланове Надзорног одбора Kомпаније. Манојло Вукотић није за УНС хтео да коментарише ове наводе, а Слободан Рељић, уредник недељног броја Вечерњих новости који се већ месецима помиње као могући Вукотићев наследник на положају главног уредника, каже да о оставци Манојла Вукотића ништа не зна и да ће се нешто више знати после седнице Надзорног одбора.

Вукотић је оставку образложио на пет страна текста, а како УНС сазнаје, седница Надзорног одбора која је била заказана за среду у међувремену је померена за наредни  понедељак. У  Надзорном одбору државни капитал има већину чланова, иако је власник већинског капитала Милан Беко.

Манојло Вукотић рођен је 21. новембра 1938. године у Цетињу. Студирао је светску књижевност на Филозофском факултету у Београду.

Новинарством је почео да се бави у београдском "Студенту", а професионалну каријеру започео 1963. године у "Београдској недељи".

 

Вукотић је у "Вечерњим новостима" радио као новинар, уредник, био је дописник Борбиних издања из Рима, уредник у „Борби“, а у последњих 13 година радио је као директор и главни и одговорни уредник издања Компаније „Новости“. Био је покретач и главни уредник независних дневних листова "Блиц" и "Глас јавности".

Подсетимо, Удружењу новинара Србије (УНС) последњих месеци обраћали су се дописници „Вечерњих новости“ и „Спорта“, са примедбама да им хонорари нису исплаћивани од јула, а некима чак и од јануара прошле године.

„Пустите ви дописнике, нека они мени пишу, а не да се обраћају вама. Хонорари нису исплаћени јер немамо новац. Чекамо да нам банке и држава дају кредите који су нам обећани, па ћемо онда исплатити новинаре. Чим „Новости“ добију новац, хонорари ће бити исплаћени,“ рекао је тада Вукотић УНС-у.

Манојло Вукотић један је од новинара са најдужим стажом главног уредника у српском новинарству.

Коментари (3)

Остави коментар
пет

03.05.

2013.

stabor [нерегистровани] у 10:57

Neshto se,jamachno,desilo...

Poshtujuci limite redakcijske cenzure u ,,VN", punih osam godina sam radio anemichne karika-
ture i portrete politichara sa dna svog talenta.Malo sam gundjao u sebi,jer sam monoman, a za-tim,(zamislite!)chak uveo i autocenzuru.Ne umem da objasnim zashto se to desilo.
Pleni,medjutim,jedno lepo secanje: Radeci punu deceniju u nedeljniku ,,Osmica'(magazin koji
su osnovale ,,VN")osvojio sam preko 150 svetskih nagrada za karikaturu i oba,,Pjera"(za najbo-
lju karikaturu 1995. i najbolji portret 1981.)Postao sam i profesor karikature po pozivu na katedri
za karikaturu i ilustraciju ,,SEIKA' Univerziteta u Kjotu(Japan),1996.
Izvinjavam se chitaocima i svima koji su u ,,VN" od mene ochekivali mnogo vishe.

Одговори
сре

24.04.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 22:28

NAJZAD!

Ko god je ikad bio blizu medija zna ko je bio "demokrata" presvučen iz crvene odeće sekrertara akcione konferencije Saveza komunista u ondašnjoj "Borbi". A na svakom mestu potom je omrsio brk, da bi u noći petooktobarskoj, sa podšišanim rmpalijama i uz pretnju kratkim cevima, uz papitrić sa potpisom Batića, prisvojio Novosti kao šef kriznog štaba. Taj list je tada prelazio 300 hiljada dnevno. A sada? Veliki urednik Manjo!

Одговори
сре

24.04.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 19:06

mika

E hvala ti Boze

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси