Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинарки ТВ Прва Ани Марковић награда „Ђоко Вјештица“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 10. 2024.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Новинарки ТВ Прва Ани Марковић награда „Ђоко Вјештица“

Новинарка ТВ Прва Ана Марковић овогодишња је добитница награде „Ђоко Вјештица“, која се додељује за текстове и медијске прилоге који мотивишу појединце и јавност за остваривање хуманих акција и циљева, критикују социјално неодговорно понашање у друштву и подстичу солидарност и узајамност.

Марковић је награду добила за ТВ прилог захваљујући коме је млади човек са Косова и Метохије Милош Рашић успео да санира оронулу кућу и добије запослење. Награда ће Ани Марковић бити уручена у понедељак, 28. октобра, у 12 сати, у Прес центру УНС-а.

О награди је одлучивао жири у саставу: Јелена С. Спасић (прошлогодишња добитница и председница жирија), Јелена Јоргачевић Кисић (прошлогодишња добитница), Миљан Баћовић (донатор), Милош Бато Милатовић и Оливера Милошевић.

Марковић је извештавала о Милош Рашићу, који је живео са мајком у оронулој кући у Добротину. У склопу видеа, Марковић је апеловала на људе добре воље да му помогну да стару, оронулу кућу оспособи за пристојан и достојанствен живот. Милош је након овог прилога, уз помоћ хуманитарних удружења “Мајка девет Југовића” и “Делије” реновирао дом, а Привремени орган града Липљан му је обезбедио запослење.

„Ана Марковић је својим прилогом пробудила свест код хуманих људи који могу да помогну нашем сународнику на Косову и Метохији. Прилог описује његов живот који је све само не једноставан, и није и не може бити нормалан у тим околностима, тежим него свима нама. Прилог је о младићу који је незапослен и живи у руинираној кући, о породици која је мимо свих околности изабрала да остане на КиМ. Тај млади човек сада има кућу у којој може да живи и запослење“, наводи жири у образложењу.

Жири је додао да охрабрује колеге да се јављају на конкурс „Ђоко Вјештица“ и да својим хуманитарним активностима дају пример својим колегама, те да се, поред редовног посла који изискује многе обавезе, баве и хуманитарним радом.

„Без обзира на околности треба погледати обичног малог човека коме је потребна помоћ, а наш глас се далеко чује. Ми својим активностима треба да томе допринесемо, а управо је у томе суштина онога што је радио Ђоко Вјештица, као и саме награде“, додао је жири.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси