Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНХЦР и УНС вас позивају на обуку „Како на професионалан начин извештавати о избеглицама“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 10. 2024.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

УНХЦР и УНС вас позивају на обуку „Како на професионалан начин извештавати о избеглицама“

Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице (УНХЦР), у сарадњи са Удружењем новинара Србије (УНС), позива вас на обуку „Како на професионалан начин извештавати о избеглицама" која ће бити одржана у уторак, 15. октобра, од 10 сати у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова бр. 6/III, Београд).

У првом делу, Луиз Донован (Louise Donovan), шефица Одељења за комуникације УНХЦР-овог Бироа за Европу, предочиће са којим врстама извештавања о избеглицама се ова организација сусреће.

Љубимка Митровић, шефица Одељења за правну заштиту избеглица УНХЦР-а у Србији, говориће о терминолошким одредницама и разликама у терминима на које новинари треба да обрате пажњу.

У другом делу обуке искусни новинари и уредници из редакција у Србији показаће примере из праксе и говорити о личним искуствима у извештавању о избеглицама.

Са учесницима обуке разговараће Ана Рајковић, новинарка ТВ Прва, Момир Турудић, уредник РТС-овог ОКО портала и Аријана Хандан, новинарка Радио Београда.

Присутнима ће се на почетку обратити представник Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, представник Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, Нино Брајовић, генерални секретар Удружења новинара Србије и Суфијан Ађали, шеф Представништва УНХЦР-а у Србији.

Симултани превод је обезбеђен.

Молимо да потврдите своје присуство до 12. октобра 2024. године на имејл: ana.petronijevic@uns.rs

Број места је ограничен. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси