Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Расписани конкурси за медије у Обреновцу, Чоки и Гаџином Хану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 09. 2024.

Аутор: А.М. Извор: УНС

Расписани конкурси за медије у Обреновцу, Чоки и Гаџином Хану

Градска општина Обреновац и општинa Чока расписале су други конкурс за суфинансирање медијских пројеката у овој години , док је општина Гаџин Хан први пут, од када је 2015. године донет Закон о јавном информисању и медијима, издвојила средства за суфинансирање медијских садржаја.

Београдска општина Обреновац је укупан износ средстава - 12 милиона 100 хиљада динара поделила на два дела. За суфинансирање телевизијских садржаја опредељено је 6 милиона 300 хиљада динара, а радију, штампи и интернет медијима ће доделити 5 милиона 800 хиљада динара.

По пројекту, у Обреновцу ће за телевизијске садржаје бити додељено најмање 400 хиљада, а највише 5 милиона динара, док је за радио, штампане и интернет медијске садржаје најнижи износ, по пројекту 200 хиљада, а највиши 2 милиона динара.

Чока је за медије на оба овогодишња конкурса издвојила исти износ новца – 480 хиљада динара. Најнижи износ средстава који се додељује по пројекту је 48 хиљада динара, а највиши је 240 хиљада динара.

На  првом конкурсу за суфинансирање медијских садржаја који је расписао Гаџин Хан, из буџета ове општине је издвојено свега 150 хиљада динара. У Конкурсу нема најнижег и највишег износа који ће бити додељен по пројекту што је у супротности са Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

Додатне информације о конкурсима објављене су на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици Медијски конкурси - пројектно суфинансирање."

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси