Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Потврђено из Службе за односе с јавношћу РТС-а: Сотировски поново уредница дописништва у Нишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 09. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Потврђено из Службе за односе с јавношћу РТС-а: Сотировски поново уредница дописништва у Нишу

Доскорашња градоначелница Ниша Драгана Сотировски је од 13. августа поново уредница дописништва Радио-телевизије Србије (РТС) у Нишу, потврђено је Удружењу новинара Србије (УНС) из Службе за односе с јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

„Драгана Сотировски, услед престанка јавне функције, враћена је 13.08.2024. године на радно место уредника дописништва Ниш, у организациону целину Другог програма Радио Београда“, наводи Служба за односе с јавношћу јавног сервиса.

Иначе, Драгана Сотировски била je уредница дописништва РТС-а у Нишу од 2011. до 2017. године, када је постала начелница Нишавског округа.  Три године касније Сотировски је постала градоначелница Ниша, а на овој функцији била је четири године.

Њену новинарску каријеру обележиле су награда за новинарску храброст „Милан Пантић“, Годишња награда Локалног антикорупцијског форума Ниш, као и друга признања. Ипак, њену политичку каријеру пратила су одбијања да одговара на питања појединих новинара. Њен однос према тада бившим колегама УНС је више пута оценио као дискриминаторан.

Сада, када је поново „у новинарским ципелама“, УНС је питао Драгану Сотировски шта ју је навело да се врати у новинарство и како сада, из новинарске перспективе, види свој однос према колегиницама и колегама док је била градоначелница Ниша. УНС је питања послао данас, а одговор до тренутка објављивања текста нисмо добили.

Коментари (4)

Остави коментар
сре

25.09.

2024.

MILENA [нерегистровани] у 11:32

Re: BRAVO

Trebalo je kojekakvima malo bolje casove da odrzi !
Kolege su odmah pisale negativno o njoj jer je od njih otisla korak dalje, a oni su i dalje ostali da budu samo novinari!

Одговори
суб

14.09.

2024.

Ранко Милосављевић [нерегистровани] у 17:29

Re: Права особа на правом месту!

Драгана Сотировски, бивша градоначелица Ниша, садашња уредница дописништва РТС у Нишу је права особа на правом месту! Оне колеге из РТС које имају храбросзти да макар помисле да је критикују, нека баце камен на њу. Не. Таквих нема. Ако су вам одбри Бујкке и Неад, шта недостаје Драгани?

Одговори
пет

13.09.

2024.

Fotoreporter [нерегистровани] у 12:41

Eto

Ova osoba ne bi smela ni da se približi kiosku sa štampom, al eto...

Одговори
пет

13.09.

2024.

anonymous [нерегистровани] у 08:13

Cccc

Kako je postavljena na mesto urednika, kada je do juče svoje kolege novinare, nazivala časovima, a nas koji u te laži veruju, malograđanima...strašno...sram je bilo

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси