Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сахрањен Жарко Ракочевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 06. 2024.

Аутор: A.Н. Извор: УНС

Сахрањен Жарко Ракочевић

Камерман Радио-телевизије Србије (РТС) Жарко Ракочевић сахрањен је данас на гробљу Орловача у Београду.

„Сваки човек има лице какво заслужује. Жарко је лепоту свога лица претворио у лепе телевизијске и филмске слике за милионе људи ове земље. Они који су са њим радили од 1985. године до данас, сведоче о овом професионалцу“, рекао је о њему председник Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић.

Одрастање у правичној и честитој породици у њему је, навео је Ракочевић, развило фину, господствену природу која је увек знала за меру.

„Жарко је представник оне генерације приштинских Срба, чије су дечаштво, младост и зрелост отежале друштвене промене, губитак и стицање права, демонстрације и напослетку бомбе НАТО пакта. Упркос свему, он је око себе и у себи изградио урбаност, уздржаност и смирење“, рекао је он.

Колега Жарка Ракочевића, пензионисани сниматељ ТВ Приштина и РТС-а Димитрије Пужић рекао је да је Ракочевић већ на почетку професионалног рада на Телевизији Приштина 1985. године показивао велико интересовање за рад.  Доласком у ТВ Београд, како је навео, убрзо је стекао поверење колега. Камером је, каже Пужић, бележио велике спортске догађаје попут Евролиге, Дејвис купа, Лиге шампиона у фудбалу, али и дешавања из сфере политике, верске догађаје и телевизијске филмове.

Жарко Ракочевић преминуо је прошле недеље, у 59. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси