Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас се у Јагодини обележaвa 23 године од убиства Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 06. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

Данас се у Јагодини обележaвa 23 године од убиства Милана Пантића

Годишњица од убиства дописника „Вечерњих новости“ из Јагодине Милана Пантића обележава се данас у Јагодини. Помен на Градском гробљу је у 11 сати, а након тога, у 11.30 биће положено цвеће и венци и одата почаст испред бисте Милану Пантићу на истоименом тргу и у улазу у зграду на месту на којем је убијен пре 23 године.

Награда за новинарску храброст „Милан Пантић“ биће уручена новинарки Радио телевизије Србије Слађани Зарић у Народној библиотеци „Радислав Никчевић“, у 12 сати.

У 13 сати у библиотеци одржаће се састанак Сталне радне групе за безбедност новинара са новинарима и представницима медија Поморавског округа.

Подсетимо, на предлог УНС-а, Међународна федерација новинара (ИФЈ) усвојила је резолуцију којом је затражен ефикасан правосудни поступак и ангажовање српског Тужилаштва за организовани криминал како би после више од две деценије били откривени и кажњени налогодавци и убице новинара Милана Пантића.

Милан Пантић је познати јагодински новинар који је писао тесктове о спорним приватизацијама који су се посебно односили на цементару Нови Поповац и Јагодинску пивару.  

Милан Пантић убијен је 11. јуна 2001. године у улазу зграде у којој је живео са породицом, неколико корака од свог стана. Враћао се из продавнице, у руци је држао кесу са векном хлеба, када је нападнут и ударцима у главу усмрћен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси