Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сајт РТК променио име странице на српском језику – уместо „РТК2“ пише „Српски“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 05. 2024.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

Сајт РТК променио име странице на српском језику – уместо „РТК2“ пише „Српски“

Дан након што су колегијум и руководство канала Радио телевизије Косова на српском језику (РТК2) информисали јавност да су у марту на састанку са генералним директором РТК затражили да страница сајта на српском језику РТК Live/РТК2 буде у њиховој надлежности, а да се до тада уклони ознака РТК2, ова страница преименована је у РТК Live/Српски.

На састанку је затражено и, како су навели, да на сајту буде објављен импресум, односно да буде наведено ко су уредници. До данас овај захтев није испуњен.

Подсетимо, руководство и колегијум РТК2 указали су јавности, медијима, новинарским удружењима, надлежним институцијама и међународној заједници, да канал на српском језику Радио-телевизије Косова нема сајт, Фејсбук страницу, нити Јутјуб канал под својом надлежношћу.

Навели су да сајт РТК Live/РТК2 не уређује уредништво програма на српском језику РТК2 и истакли да сe у последње време на сајту РТК Live/РТК2 објављују садржаји који су у супротности са новинарским стандардима. 

Руководство и колегијум РТК2 понавили су да РТК2 званично нема сопствени сајт и да нису професионално одговорни за вести које се пласирају на сајту РТК Live/РТК2, а које су заправо само преводи са албанског језика, нису извештаји српске редакције канала РТК2 и које су у супротности са професионалним и етичким стандардима новинарства.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси