Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Изложба најбољих карикатура о слободи медија од сутра у УЛУС-у, међу њима и победничка карикатура Душана Петричића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 04. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Изложба најбољих карикатура о слободи медија од сутра у УЛУС-у, међу њима и победничка карикатура Душана Петричића

Изложба карикатура учесника такмичења Светског покрета карикатуриста на тему слободе медија, на коме је прво место освојио српски карикатуриста Душан Петричић, биће отворена сутра у 18 сати у Галерији Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС). Поставка ће бити доступна до 5. маја.

Од укупно 186 пријава које је послало 95 уметника Западног Балкана, стручни жири је одабрао 44 рада који чине ову изложбу. За најбоље су изабране карикатуре Душана Петричића.

Такмичење и изложбу организовали су Светски покрет карикатуриста и Министарство иностраних послова Холандије.

„Карикатуристи, који својим оловкама позивају власт на одговорност и разоткривају неправду, злоупотребу моћи и корупцију, не могу да раде свој посао без слободе медија“, навео је Светски покрет карикатуриста у позиву за такмичење.

Жири који је одлучивао о наградама чинили су координаторка програма Института за медије Црне Горе Дина Бајрамспахић, директорка Центра за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) Милица Шарић, генерална директорка Фактоје Клодиана Капо, Џемајл Реџа из Удружења новинара Косова,  професионални стрип цртач Филип Андроник, као и професионални уметник и стрип дизајнер Игор Стевковски Стевац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси