Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сећање на Драгољуба Бокоњића 18. априла у УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 04. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Сећање на Драгољуба Бокоњића 18. априла у УНС-у

Разговор о животу и раду познатог новинара Другог програма Радио Београда и Радио Београда 202 Драгољуба Бокоњића биће организован у четвртак, 18. априла, у Удружењу новинара Србије (Ресавска 28, Београд), са почетком у 12 часова.

Драгољуб Бокоњић (фото: архива УНС-а)

О Драгољубу Бокоњићу говориће књижевник Братислав Р. Милановић, новинар Слободан Ступар, позоришни редитељ Урош Јовановић, историчар Видан Богдановић, драматург Душан Ч. Јовановић и глумац Владимир Цвејић. Биће присутна његова супруга Марина Мима Бокоњић.

Драгољуб Бокоњић рођен је 6. јула 1949. године у Београду, где је завршио драматургију на Факултету драмских уметности. Новинарством се бавио од 1970. године, када је почео да пише у омладинском листу „Сусрет“. Две године касније почео је Бокоњићев рад на Радио Београду 202, где је радио као сарадник информативне редакције.

Када је прешао на Други програм Радио Београда, извештавао је о култури - водио је Културни дневник, као и емисије „Путеви културе“ и „Догађаји и поводи“.

Бокоњић је био уредник и један од оснивача часописа за културу и уметност „4Ф“ у издању Универзитета уметности у Београду.

Преминуо је априла 2007. године у 59. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси