Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС пожелео срећу адвокатском тиму Џулијана Асанжа - сутра одлука Вишег суда у Лондону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 03. 2024.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

УНС пожелео срећу адвокатском тиму Џулијана Асанжа - сутра одлука Вишег суда у Лондону

Међународни правни тим који заступа Џулијана Асанжа, оснивача Викиликса, обавестио је новинарске организације међу којима је и Удружење новинара Србије, да ће Виши суд у Лондону сутра саопштити своју одлуку у 10.30 сати. По београдском времену, то је 11.30 сати.

Ово је кључна одлука. Ако Асанжу буде одбијена дозвола за жалбу, суочиће се са екстрадицијом Сједињеним Америчким Државама јер ће домаћи правни лекови бити исцрпљени.

Три сценарија су сутра могућа. Први је да веће које чине двоје судија одбије дозволу за жалбу по свим основама. У том случају су све правне радње у Уједнињеном Краљевству исцрпљене.

Други је да веће од двоје судија одобри дозболу за жалбу по свим основама. Тада ће Асанжова жалба бити разматрана од Вишег суда.

Веће од двоје судија дозвољава жалбу по једном или неком од основа, био би трећи сценарио. Виши суд би затим саслушао жалбу по тим основама, док би правни лекови били исцрпљени по другим.

УНС се захвалио Асанжовом тиму на досадашњим информацијама и пожелео срећу на суду!

Удружење новинара Србије доделило је поводом Светског дана слободе медија, 3. маја, награду "Зора" за слободу медија оснивачу Викиликса Џулијану Асанжу 2011. године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси